VIdensbaseret PraksiS (VIPS) er en rådgivningsfunktion under organisationen Lindegården. Der udbydes miljømæssige udredningsopgaver, rådgivningsopgaver, workshops om seksualitet og sensualitet mm.
Fold nedenstående liste ud for at se i ydelseskataloget.
Lindegården har siden 2015 været VISO leverandør (for Socialstyrelsen) og har herigennem oparbejdet en viden og faglig ekspertise. Der er ansat et team, som har stor erfaring i at gennemføre faglige forløb som ender ud i konkrete faglige handlemåder.
Derfor har vi udarbejdet et ydelseskatalog.
Målgruppen er Bo- og Dagtilbud, heri også plejecentre, i forhold til beboere, medarbejdere, ledelse og pårørende – dels i andre kommune og i Fredensborg kommune.
Målet med et rådgivningsforløb / miljømæssig udredning er, at fagpersonalet genopdager borger og fagpersonalets egne ressouncer og kompetencer. Fagpersonalet har stor viden om borger, og denne viden skal blive en del af de faglige færdigheder / ageren i hverdagen og dermed samspil, som skal støtte borger. Det undersøges løbende i forløbet, om fagpersonalet har den relevante viden ifht. Borgers livshistorie og erfaringer. Her menes også, om fagpersonalet mangler faglig viden i forhold til borgers funktionsnedsættelse og kommunikationsmuligheder. Rådgivningen vil derfor tage udgangspunkt i en analyse af fagpersonalets viden om borger og viden om kommunikation og sansebearbejdningens betydning for muligt samspil med andre mennesker.
VIPS-forløbet skal være med til at sikre, at fagpersonalet får den faglige viden, der skal til, for at støtte borger, men også at fagpersonalet kan overføre det til daglig praksis. Effekten af fagpersonalets ændrede adfærd skal kunne aflæses i borgers adfærd.
Miljømæssig udredning
Ændring af adfærd: Borgers ó Fagpersonalets adfærd
Marte Meo forløb / videoanalyse
Seksualvejledning til borger / workshop til borgergruppe
Rehabilitering borger ó at være professionel fagpersonale
Alle ydelser indeholder:
Opstartsmøde, hvor ønsker og behov synliggøres. Der aftales et forløb og forventninger afstemmes
Vi udbyder blandt andet faglige ydelser og workshops til fagprofessionelle, men også enkelt samtaler med borgere og workshops for STU studerende.
Vi har selv, i forbindelse med vores arbejde med mennesker med psykisk og fysisk funktionsnedsættelse, oplevet mange dilemmaer i forbindelse med borgerens seksualitet, kropsforståelse og sensualitet. Dilemmaer kan være i forhold til fastsat lovgivning, socialstyrelsens anbefalinger og det praksisnære relationsarbejde. Derfor har vi også oprettet en hjemmeside SOSOS.NU, hvor vi ønsker at skabe et forum, hvor alle fagprofessionelle kan dele og inspirere hinanden til at blive bedre til at møde borgerne, hvor de er i dette ofte oplevede tabubelagte emne.